2021

III Seminari de Qualitat Lingüística als Mitjans de Comunicació: La Llengua Col·loquial a les Sèries de Ficció

Presentació El Gabinet d’Assessorament Lingüístic als Mitjans de Comunicació (GALMIC), amb el suport de la Universitat de les Illes Balears i la Direcció General de Política Lingüística, organitzà el III Seminari de Qualitat Lingüística als Mitjans de Comunicació: La Llengua Col·loquial a les Sèries de Ficció. L’objectiu principal d’aquest seminari fou reflexionar sobre la representació del col·loquial … Continua llegint «III Seminari de Qualitat Lingüística als Mitjans de Comunicació: La Llengua Col·loquial a les Sèries de Ficció»
Posted on

Tercera sessió del curs Llegim Llull “Romanç d’Evast e Blaquerna (1271-1274)”

A càrrec de: Albert Soler, doctor en filologia catalana per la Universitat de Barcelona (1991); premi extraordinari de doctorat. Professor de literatura catalana medieval. S’ha especialitzat en la literatura catalana del segle XIII; sobretot, en Ramon Llull. És autor de les edicions crítiques del Llibre de l’orde de cavalleria (1988), del Llibre d’amic i amat (1995), del Romanç d’Evast e … Continua llegint «Tercera sessió del curs Llegim Llull “Romanç d’Evast e Blaquerna (1271-1274)”»
Posted on

Seminaris virtuals del GRESIB 2021-22

17 de desembre de 2021 – 17 de juny de 2022. Cicle de seminaris virtuals del Grup de Recerca en Sociolingüística de les Illes Balears. Ponents: Anna Tudela Isanta, Jordi Martorell, Melanie Uth, Maria del Mar Vanrell, Elga Cremades, Francesc Torres-Tamarit, Ivan Solivellas i Àlvaro Calero. Més informació
Posted on

Passen vents, corren núvols: en memòria del professor Joan Alegret

14 de desembre de 2021, 19:00, Sala d’Actes de l’edifici Son Lledó. Acte en memòria del professor Joan Alegret Llorens (1941-2021), catedràtic emèrit del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB. Amb la col·laboració de col·legues, alumnes, companys i amics del Dr. Alegret i amb una lectura de textos seus (poemes i … Continua llegint «Passen vents, corren núvols: en memòria del professor Joan Alegret»
Posted on

Presentació de l’op. 64 de Ramon Llull: Ars ad faciendum et soluendum quaestiones, a cura del Dr. Joan Carles Simó Artero

L’obra ha estat editada per l’Editorial Brepols (Corpus Christianorum Continuatio Mediaeualis). Hi intervindran: Dr. Jordi Gayà (Maioricensis Schola Lullistica), Dr. Antoni Dols (Centre d’Estudis Teològics de Mallorca), Dra. Maria Isabel Ripoll (Càtedra Ramon Llull – Universitat de les Illes Balears) i Dra. Viola Tenge-Wolf (Raimundus Lullus Institut – Universitat de Freiburg) Comptarem amb una lectura … Continua llegint «Presentació de l’op. 64 de Ramon Llull: Ars ad faciendum et soluendum quaestiones, a cura del Dr. Joan Carles Simó Artero»
Posted on

Segona sessió del curs Llegim Llull – Llibre de contemplació en Déu (1271-1274)

25 de novembre de 2021. A càrrec de Josep E. Rubio, doctor en Filologia Catalana. Llicenciat en Filologia Hispànica i Filologia Catalana per la Universitat de València. Premi extraordinari de llicenciatura i Premi extraordinari de doctorat. La seva investigació se centra especialment en la gestació del mètode lul·lià de l’Art de trobar veritat i en … Continua llegint «Segona sessió del curs Llegim Llull – Llibre de contemplació en Déu (1271-1274)»
Posted on

Primera sessió del curs Llegim Llull – Introducció al curs: la llengua de Ramon Llull

11 de novembre de 2021. A càrrec de Josep Ramon Santiago (tècnic superior del Gabinet d’Assessorament Lingüístic als Mitjans de Comunicació de la UIB i professor associat d’Història Social de la Llengua Catalana al Grau de Llengua i Literatura Catalanes) i Pere Garau (tècnic superior de la Càtedra Ramon Llull de la UIB i professor … Continua llegint «Primera sessió del curs Llegim Llull – Introducció al curs: la llengua de Ramon Llull»
Posted on

IV Jornades de Qualitat Lingüística als Mitjans de Comunicació

10 de novembre / 18:30-20:00Conferència inaugural a càrrec de Nicolau Dols. 12 de novembre / 18:30-20:30Conferència de Miquel Àngel Pradilla sobre els models lingüístics al País Valencià. 19 de novembre / 18:30-20:30Conferència d’Ernest Rusinés sobre els models lingüístics a Catalunya. 26 de novembre / 18:30-20:30Conferència de Maria Antònia Puigròs sobre els models lingüístics a les Illes Balears. Per a fer les … Continua llegint «IV Jornades de Qualitat Lingüística als Mitjans de Comunicació»
Posted on

Passió doble

28 d’octubre de 2021. “Passió doble. Una aproximació a les escriptures de Miquel Àngel Riera i Damià Huguet”. 28 d’octubre de 2021 a l’aula 18 de l’edifici Ramon Llull (campus de la Universitat de les Illes Balears). Activitat coorganitzada pel Departament de Filologia Catalana i Lingüística General, el Servei d’Activitats Culturals de la UIB i … Continua llegint «Passió doble»
Posted on

Escola d’estiu de Lingüística Catalana (EDELC)

18-24 de juliol de 2021. L’Escola d’Estiu de Lingüística Catalana (EDELC), celebrada en format virtual a la Universitat de les Illes Balears, organitzada pel Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB i finançada per l’Institut Ramon Llull, neix amb l’objectiu de ser una trobada entre alumnes i professors de lingüística catalana d’universitats … Continua llegint «Escola d’estiu de Lingüística Catalana (EDELC)»
Posted on

II Seminari de Qualitat Lingüística als Mitjans de Comunicació: Ortoèpia per a Professionals dels Mitjans

El Gabinet d’Assessorament Lingüístic als Mitjans de Comunicació (GALMIC), amb el suport de la Universitat de les Illes Balears i la Direcció General de Política Lingüística, organitzà el II Seminari de Qualitat Lingüística als Mitjans de Comunicació: Ortoèpia per a Professionals dels Mitjans. El Diccionari de la Llengua Catalana de l’Institut d’Estudis Catalans defineix el terme ortoèpia com la «branca … Continua llegint «II Seminari de Qualitat Lingüística als Mitjans de Comunicació: Ortoèpia per a Professionals dels Mitjans»
Posted on

Jornades Mateu Obrador

7 i 8 de gener de 2021 La Càtedra Ramon Llull organitza les jornades monogràfiques sobre la figura del lul·lista felanitxer Mateu Obrador, que tractaran quatre blocs temàtics que pretenen perfilar les quatre principals dedicacions de l’estudiós: literatura, lul·lisme, folklorisme i pedagogia. Dijous 7 de gener de 2021 – 17 hores, «Els inicis literaris de … Continua llegint «Jornades Mateu Obrador»
Posted on

Cicle de conferències «Llull després de Llull: el llegat contemporani»

24 d’octubre de 2019 – 22 d’abril de 2021 Cicle de conferències, dirigit tant a un receptor especialista com al públic en general. Dissenyat per mostrar les tendències actuals en la investigació lul·liana. Hi participen com a conferenciants membres de la Maioricensis Schola Lullistica i del Centre de Documentació Ramon Llull de la Universitat de Barcelona. Programa … Continua llegint «Cicle de conferències «Llull després de Llull: el llegat contemporani»»
Posted on

Seminari Cossos Diversos

13 de maig de 2021 Grup de treball PoAfEd Seminari Cossos Diversos Trobada i posada en comú de propostes d’activitats didàctiques a partir de textos poètics per a educació secundària 13 de maig de 2021 a les 18 h. Via Zoom Trobada oberta amb inscripció prèvia a: l.torres@uib.cat Activitat inscrita en el projecte de recerca La poesia catalana … Continua llegint «Seminari Cossos Diversos»
Posted on

Lectura amb Francesc Serés

12 de maig de 2021 Lectura de La força de la gravetat amb Francesc Serés. Dimecres, 12 de maig de 2021, a les 12:00 h Activitat en línia amb inscripció prèvia: margalida.pons@uib.cat Activitat inscrita en el projecte de recerca La poesia catalana contemporània des de la perspectiva dels estudis afectius (Ministerio de Ciencia e Innovación PID2019-105083GB-I00/ AEI / 10.13039/501100011033).
Posted on

Lectura amb Maria Sevilla

21 d’abril de 2021 Lectura de Kalàixnikov i altres poemes amb Maria Sevilla. Dimecres, 21 d’abril de 2021, a les 12:00 h Activitat en línia amb inscripció prèvia: margalida.pons@uib.cat Activitat inscrita en el projecte de recerca La poesia catalana contemporània des de la perspectiva dels estudis afectius (Ministerio de Ciencia e Innovación PID2019-105083GB-I00/ AEI / 10.13039/501100011033).
Posted on

Seminari Teoria dels afectes

20 i 21 de maig de 2021 Seminari Teoria dels afectes: cinema, cultura popular i poesia Universitat de les Illes Balears – Universitat de Barcelona, 20 i 21 de maig de 2021 (en línia) Programa Inscripcions fins al 14 de maig a: l.torres@uib.cat El propòsit d’aquest seminari és explorar, de manera interdisciplinària, els referents teòrics, … Continua llegint «Seminari Teoria dels afectes»
Posted on

Lectura amb Biel Mesquida

29 de març de 2021 Biel Mesquida Lectura d’El bell país on els homes desitgen els homes Dilluns 29 de març de 2021 a les 11 h Edifici Ramon Llull, aula 20. Campus de la Universitat de les Illes Balears. Activitat inscrita en el projecte de recerca La poesia catalana contemporània des de la perspectiva dels … Continua llegint «Lectura amb Biel Mesquida»
Posted on

Seminari Foment de la lectura

25 de març de 2021 Seminari Biblioteques, clubs i altres activitats de foment de la lectura A càrrec de Victòria Vicens Mora (professora d’educació secundària) i M. Victòria Parra (gestora i dinamitzadora cultural). 25 de març de 2021, a les 18:00 h, via Zoom. Activitat vinculada a l’assignatura Pràctica Lectora i Espai Públic, del Màster en Competència Lingüística i Literària. … Continua llegint «Seminari Foment de la lectura»
Posted on

Taller PoAfEd: Paraula, mapa, cicatriu

15 de març de 2021 Paraula, mapa, cicatriu. Un taller de moviment creatiu i escriptura poètica A càrrec de Cristina Fernández Recasens i Ariadna Sarrats Carbó 15 de març de 2021 de 18 a 19:15h (Via Zoom). Taller gratuït amb inscripció prèvia: l.torres@uib.cat Partint dels objectius de recerca del projecte PoAfEd, hem dissenyat aquest taller de moviment creatiu … Continua llegint «Taller PoAfEd: Paraula, mapa, cicatriu»
Posted on

Seminari La Literatura Mundial

8 de març de 2021 Seminari “La Literatura Mundial o les ambicions globals d’un comparatisme en moviment” A càrrec de Marta Puxan Oliva, Investigadora contractada Ramón y Cajal. Departament de Filologia Catalana i Lingüística General. Universitat de les Illes Balears. Dilluns, 8 de març de 2021, 12:00 h Aula 13, edifici Ramon Llull, Campus de la UIB … Continua llegint «Seminari La Literatura Mundial»
Posted on

I Seminari de Qualitat Lingüística als Mitjans: Fraseologia i Mitjans de Comunicació

El Gabinet d’Assessorament Lingüístic als Mitjans de Comunicació (GALMIC), amb el suport de la Universitat de les Illes Balears i la Direcció General de Política Lingüística, organitzà el I Seminari de Qualitat Lingüística als Mitjans de Comunicació: Fraseologia i Mitjans de Comunicació dia 16 de setembre de l’any 2021. Els objectius principals d’aquest seminari són posar de … Continua llegint «I Seminari de Qualitat Lingüística als Mitjans: Fraseologia i Mitjans de Comunicació»
Posted on