2018

II Campus Humanisticosocial d’estiu

25-28 de juny de 2018. En el marc del II Campus Humanisticosocial d’estiu, els estudis de llengua i literatura catalana ofereixen tres tallers adreçats a estudiants de batxillerat: “CSI Universitat de les Illes Balears. Novel·la negra i lingüística forense”, a càrrec de Lluís Barceló, Jaume Guiscafrè, Joan Melià, Mercè Picornell, Maribel Ripoll i Maria del … Continua llegint «II Campus Humanisticosocial d’estiu»
Posted on

Seminari Leslie Harkema

28 de novembre de 2018 Seminari: «Babel, utopía, colaboración, pentecostés. Pensamiento sobre la traducción en el contexto ibérico a principios del siglo XX», a càrrec de Leslie Harkema (Department of Spanish and Portugueses, Yale University). Dimecres 28 de novembre del 2018, a les 16 h, a la Sala de Juntes (Edifici Ramon Llull).
Posted on

Jornades Josep M. Llompart

18 i 19 d’octubre de 2018 Jornades d’estudi “Josep M. Llompart: presència i incidència en el teixit cultural”, organitzades conjuntament pel Departament de Filologia Catalana i Lingüística General, pel grup de recerca LiCETC i pel Servei d’Activitats Culturals de la UIB. 18 i 19 d’octubre de 2018, Facultat de Filosofia i Lletres, Campus de la … Continua llegint «Jornades Josep M. Llompart»
Posted on

Visita Dra. M. Roser

17-19 d’abril de 2018 Conferències i seminaris de la Dra. Montserrat Roser (University of Kent), 17-19 d’abril de 2018. Facultat d’Educació i Facultat de Filosofia i Lletres, Campus de la UIB.
Posted on

Seminari Vacíos y disoluciones en la poesía contemporánea chilena

12 de desembre de 2018 Seminari “Vacíos y disoluciones en la poesía chilena contemporánea”, a càrrec de Felipe Cussen (Universidad de Santiago de Chile) i Marcela Labraña (Pontificia Universidad Católica de Chile). Dia 12 de desembre a les 18 h a la Facultat de Filosofia i Lletres, Campus de la UIB.
Posted on

Del joc de les tres paraules a la gimcana poètica

17 d’abril de 2018 Taller “Del joc de les tres paraules a la gimcana poètica. Les possibilitats del moviment corporal a l’aula de literatura” amb Cristina Fernàndez Recasens (University of Birmingham) 17 d’abril de 2018, de 16:00 a 18:00 Aula A12, Edifici Guillem Cifre, Campus de la UIB  
Posted on

Seminari de recerques en curs

19 d’abril de 2018 Estudis literaris i culturals catalans: seminari de recerques en curs El grup de recerca LiCETC organitza un seminari de recerques en curs sobre estudis literaris i culturals, amb la participació de cinc investigadores: Cristina Fernández (Universitat de Birmingham), Catalina Mir (Universitat de Barcelona i UIB), Júlia Oleda (Universitat de Barcelona), Maria … Continua llegint «Seminari de recerques en curs»
Posted on

Anàlisi paratextual de la literatura migrant

14 de març de 2018 Seminari “Anàlisi paratextual de la literatura migrant i les seues traduccions” a càrrec de Pilar Arnau Segarra (professora, investigadora i doctoranda de la UIB). 14 de març de 2018 a les 11 h Aula 8 de l’edifici Ramon Llull (Campus UIB)
Posted on

Seminari Idees del subjecte

20 i 21 de setembre de2018 Més informació Dijous 20 de setembre – SALA D’ACTES DE L’EDIFICI SA RIERA 16.00. Margalida Pons (LiCETC, UIB) “La matèria i el subjecte” (presentació) Àmbit 1. Fronteres i descomposicions del subjecte 16:30. Enric J. Novella (Universitat de València)           “Clínica, subjecte i història” 17:00. Dolors Perarnau (Universitat de Santiago de … Continua llegint «Seminari Idees del subjecte»
Posted on

XXVIII Jornada d’Antroponímia i Toponímia

5 d’octubre de 2018 Programa Enllaç al formulari d’inscripció (INSCRIPCIÓ TANCADA) Activitat gratuïta. Us hi podeu inscriure fins al dia 21 de setembre Si hi assistiu, us lliurarem un certificat d’assistència. Oferim gratuïtament un autocar per al trasllat a Valldemossa que sortirà de Son Lledó, campus universitari. L’horari de l’autocar serà el mateix que el de les activitats. Dinar: … Continua llegint «XXVIII Jornada d’Antroponímia i Toponímia»
Posted on

Conferència itinerant “Josep M. Llompart: apunts de sociolingüística”

22 de maig – 18 d’octubre de 2018 La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció General de Política Lingüística, ha organitzat la conferència “Josep M. Llompart: apunts de sociolingüística”, a càrrec de la professora Maria del Mar Vanrell, que s’impartirà a diferents poblacions de les Illes Balears, Catalunya i el … Continua llegint «Conferència itinerant “Josep M. Llompart: apunts de sociolingüística”»
Posted on

Qüestions de llengua al programa Al Dia d’IB3 ràdio

12 de juliol – 20 d’agost de 2018 Durant els mesos de juliol i agost de 2018, el programa d’IB3 ràdio Al Dia dedica 10 minuts setmanals a qüestions relacionades amb la llengua. Hi participen els professors Lluís Barceló, Jaume Corbera, Joan Melià i Maria del Mar Vanrell. 12 de juliol de 2018: Jaume Corbera – Lèxic autòcton marginat 19 de juliol de … Continua llegint «Qüestions de llengua al programa Al Dia d’IB3 ràdio»
Posted on

Homenatge a Antoni Artigues

28 de març de 2018 El doctor Antoni Artigues i Bonet era professor titular del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB i l’impulsor del projecte de teatre universitari Magisteri Teatre – Mag Poesia  Dimecres, 28 de març de 2018 a les 18 horesLloc: Sala Magna de l’edifici Guillem Cifre de Colonya, … Continua llegint «Homenatge a Antoni Artigues»
Posted on